עסקאות בנכסי מקרקעין הן בין העסקאות היקרות ביותר שאנחנו עושים בחיינו. כמעט ולא קיים מוצר אשר מחירו עולה על מחיר של נכס מקרקעין.
נכס מקרקעין אינו מוצר רגיל, עסקה בנדל"ן אינה דומה לעסקה כמו רכישת מוצר בסופרמרקט שאפשר לזרוק לפח במידה והוא מתקלקל. נכס נדלני נשאר איתנו גם אם הוא תקין וגם אם לא.
על מנת לבצע רכישה של נכס נדלני רצוי וכדאי לדעת מה עומד מאחוריו, האם הוא נבנה כחוק, האם הוא תואם היתר בניה, האם יש עליו חובות או צווי הריסה. יכול להיות שהוועדה המקומית מתכננת להפקיע שטחים או לשנות יעוד של אזור מסוים אולי למטרה של כביש? אולי למטרה של מגדלים רבי קומות?
רכישה של נכס נדלני יכולה להיות עסקה טובה ויכולה להיות עסקה שתסב נזקים כספיים כבדים במידה ולא ביצענו בדיקה ראויה. לדוגמא ניתן לגלות בדיעבד כי דירה שרכשתם נבנתה במקור כחדר כביסה או כגלריה של חנות, ואז מחירה בשוק יהיה נמוך ממחיר של דירת מגורים סטנדרטית.
דוגמא נוספת היא כי בעת רכישת קרקע ריקה יש צורך לבדוק מה מתכננת הוועדה המקומית על הקרקע, אולי היא מעוניינת להשאיר את הקרקע כשטח ציבורי פתוח? אולי על המגרש קיימות תכניות שמשפיעות לרעה על יכולת מימוש הזכויות? יש גם צורך לבדוק את התכנון בסביבה ולבדוק את מיקום הקרקע ביחס לתכנון עתידי של כל הסביבה ולבדוק אילו יעודים גובלים בקרקע.
כל אלה ועוד, הן סיבות שמחייבות לערוך בדיקה מקיפה על ידי שמאי מקרקעין לפני ביצוע עסקה.
שמאי מקרקעין הוא המומחה לענייני נדל"ן, אל תבצעו עסקה לפני התייעצות עם שמאי מקרקעין.
בדיקה שמאית לנכס מקרקעין לפני רכישה
לפני קבלת החלטה לרכישת נכס מקרקעין חשוב מאוד לערוך בדיקה מקיפה לחוקיות הנכס.
בדיקה שמאית לפני רכישת נכס מקרקעין יכולה למנוע עסקה כושלת שתסב הפסדים כספיים ועוגמת נפש. בדיקה פשוטה של שמאי מקרקעין תבהיר את פרטי הנכס, ותעזור בקבלת החלטה בצורה שקולה ונכונה.
תפקידנו כשמאי מקרקעין ומומחיותנו היא לערוך חוות דעת אובייקטיבית ללקוח ולבדוק את ההיסטוריה של הנכס, לבדוק את חוקיותו, לבדוק את התכנון הקיים והתכנון העתידי ולבדוק שאין בעיה משפטית הרובצת על הנכס כמו צווי הריסה. וכמובן רצוי וכדאי לבדוק מהו המחיר הראוי לנכס.
אל תזרקו את כספכם לפח, לפני ביצוע עסקה בנדל"ן תפנו לשמאי מקרקעין ותעשו בדיקה מקיפה.
לפני שרוכשים רכב יד שניה, הדבר הראשון שעושים זאת בדיקה במכון רישוי, וכמובן שאין מה להשוות בין מחירו של רכב יד שניה לנכס נדלני.
היזהרו ממתווכים:
אם עוברת לכם המחשבה כי המתווך ייתן לכם את כל המידע והפרטים על הנכס אז תחשבו שנית.
למתווך יש אינטרס מובהק לבצע עסקה שכן שכר טרחתו תלוי בביצוע העסקה.
במידה ואתם מעוניינים במכירת נכס – סביר כי המתווך יציין מחיר לנכס הנמוך ממחיר השוק.
במידה ואתם מעוניינים ברכישת נכס – סביר כי המתווך יציין מחיר הגבוה ממחיר השוק.
כמו כן, המתווך לא מבצע בדיקה מקיפה של הנכס אלא הוא מתווך את הנכס כמות שהוא לקונה ומוסר את פרטי הנכס כפי שבעלי הנכס מסרו לו.
לעיתים המתווך מוסר מידע לא נכון, כגון שטח הדירה, מצבה הפיזי, מצבה המשפטי וכד'.
למוכר הנכס (הבעלים) גם יש אינטרס למכור את הנכס, ולכן קיימת אפשרות כי המוכר לא ימסור למתווך את כל המידע האמיתי על הנכס. על כן, על הקונה מוטלת האחריות לערוך את הבדיקה. בעת חתימת חוזה יחתום הקונה כי בדק את הנכס וראה אותו מתאים לצרכיו ללא יכולת להלין לאחר מכן. המתווך אינו לוקח אחריות על הנכס אותו תיווך.
יתרונות בבדיקה שמאית:
- הימנעות מנכסים בעייתיים.
- ידע מוקדם ועזרה בהחלטה.
- הימנעות מהפסדים ומעסקאות כושלות.
- וודאות של המחיר הראוי והאמיתי של הנכס.
- ידע שווה כוח בניהול משא ומתן על מחיר הנכס.
- עזרה בהחלטה טובה יותר לפני ביצוע עסקה.
חוות דעת אובייקטיבית של שמאי מקרקעין תעזור בקבלת החלטה מושכלת, תיתן כוח במו"מ, תיידע אתכם בכל ההיבטים המשפיעים על הנכס ותמנע עסקה כושלת אשר תגרום לעוגמת נפש.
לפרטים והבהרות נוספות ולקבלת הצעת מחיר – לחצו כאן!
ניתן ללמוד על תפקידו של השמאי בקטעי הווידאו הבאים:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4123032,00.html
https://www.youtube.com/watch?v=h8mpCwL1nHU&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=tiXZsgfuXu8
מידע נוסף שרצוי וכדאי לקבל משמאי מקרקעין:
חבות היטל השבחה – לפני ביצוע התשלום תבדקו עם שמאי מקרקעין האם ניתן להפחית את התשלום או לבטלו!
חבות בגין דמי היתר מרשות מקרקעין ישראל - לפני ביצוע התשלום תבדקו עם שמאי מקרקעין האם ניתן להפחית את התשלום.
פיצויים על ירידת ערך – אושרה תכנית בניין עיר אשר אינה לרוחכם? - בדקו עם שמאי מקרקעין האם כדאי לתבוע פיצויים מהוועדה המקומית.
התנגדות לתכנית בניין עיר ולהיתרי בניה – אתם מרגישים שנפגעתם מתכנית מתוכננת או היתר בניה מבוקש? תבדקו עם שמאי מקרקעין האם ניתן להתנגד לתכנית או לבקשה להיתר.
קרקע חקלאית - מעוניינים לקנות קרקע חקלאית לצורך השקעה עתידית? בדקו עם שמאי מקרקעין מה הסבירות שהקרקע תופשר ומתי.
פירוק שיתוף - בבעלותכם רכוש מקרקעין בבעלות משותפת וברצונכם למכור? התייעצו עם שמאי על מנת לדעת מהו חלקכם היחסי ומה שוויו.